Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende week van 10 dagen in september en oktober ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Tijdens deze week geven participerende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk, een uitgave van de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) cadeau.

Op De Rossenberg wordt er veel aandacht aan de kinderboekenweek besteed. Er is voor het basisonderwijs door de Stichting CPNB een lespakket samengesteld. Ook zijn er diverse informatie gidsen over boeken gratis bij de boekwinkel verkrijgbaar zoals de Voorleesgids en de Kinderboekenmolen. Dit zijn gratis tijdschriften met een overzicht van boeken die wordt verspreid onder basisscholen, boekhandels en bibliotheken. Aandacht wordt dan ook besteed aan de Zilveren Griffel en Gouden Griffel.

De bibliotheken besteden extra aandacht aan lezen en organiseren vaak diverse activiteiten rond de kinderboekenweek.

Aan de vooravond van de kinderboekenweek wordt een boekenbal, het Kinderboekenbal in het Muziekgebouw aan 't IJ gehouden waarbij veel schrijvers aanwezig zijn.