Kerst

De laatste jaren verloopt de Kerstviering volgens een redelijk vast stramien. Uiteraard wordt er altijd gekeken of er iets speciaals gedaan kan worden voor kinderen. Ook kan het zo maar zijn dat het programma er volgend jaar heel anders uit ziet.

In november worden er voor alle klassen door de ouders Adventschalen gemaakt. Gelijk na Sinterklaas wordt de hele school in Kerstsfeer gebracht.

Op de dag van de Kerstviering komen alle kinderen, aan het eind van de middag, naar de kerk. Ouders, broers en zussen zijn ook van harte welkom. De Kerstviering wordt verzorgd door de kinderen. Uiteraard met veel hulp van een leerkracht. Daarna wandelen de kinderen terug naar school en gaan daar met elkaar genieten van de lekkere dingen die ze zelf hebben meegenomen.

Voor de ouders is het gezellig gemaakt op het schoolplein. Er is gluhwein en chocolademelk verkrijgbaar. Het is één van de weinige momenten, tijdens het schooljaar, dat ouders elkaar treffen en gezellig bij kunnen praten. Er wordt de laatste jaren dan ook steeds meer gebruik van gemaakt.